Personligt brev – Exempel

Här kan du:

✓ Få hjälp med att skriva personligt brev – exempel på hur man kan inleda och avsluta.

✓ Få exempel på ett bra personligt brev.

✓ Ladda ner gratismallar för personliga brev!

Personligt brev –

4 exempel på hur du skriver en inledning som sticker ut

Alternativ 1. Inled på klassiskt vis

Letar du efter ett säkert kort som alltid går hem? Då ska du satsa på en mer klassisk inledning. Får du bara till en intressant inledning, så kommer du garanterat väcka arbetsgivarnas intresse.

Exempel

”Hej Personligtbrev.se.
Jag är en ödmjuk smålänning med stor passion för natur och miljö som letar efter ett företag där jag kan utvecklas jobbmässigt, men även få möjlighet att dela mina intressen med likasinnade - och väljer därför att lyfta blicken mot er!"

Exempel på intresseväckande inledning av personligt brev Personligt brev inledning exempel
man som skriver brev till jobbansökan

Alternativ 2. Inled med din passion för företaget

Många rekryterare vill anställa personer som redan känner starkt för företaget – och vad passar då bättre än att inleda det personliga brevet med några smickrande ord? Men kom ihåg att vara genuin och specifik.

Exempel

”Trots att jag är lyckligt anställd som marknadschef på IKEA, fick jag syn på arbetsbeskrivningen som digital kommunikatör hos er på Mio. Jag har köpt era möbler i många, många år och har alltid imponerats av hur ni behandlar era kunder, anställda och samhället i stort.”

Alternativ 3. Inled med en prestation

Ett bra sätt för att sticka ut från andra sökande, är att inleda ditt personliga brev med något som utmärker dig själv – det kan vara en prestation, ett karaktärsdrag eller en riktigt imponerande skicklighet.

Exempel

”Förra året petade jag ner vårt företags toppsäljare från första platsen – och han har inte sett den sen dess. Detta betyder att jag är redo för nästa stora utmaning och rollen som försäljningschef hos er kan vara det jag söker.”

exempel på personligt brev inledning Exempel på inledning av personligt brev
tjej med telefon som skrattar

Alternativ 4. Inled med humor

Rekryterare är också människor, de uppskattar ofta ett bra skämt eller en rolig inledning. Om du gör det respektfullt och smakfullt kan detta vara ett perfekt sätt att sticka ut på. Dessutom kan ett skämt fortfarande innehålla en stark förklaring till varför du är rätt person för jobbet, utan att vara skrytsam.

I exemplet nedan från The Muse används humor för att förmedla ett viktigt budskap – hon älskar att shoppa och hon är välkänd inom e-handel som konsument – något som kanske inte hade kommit upp i hennes personliga brev annars.

Exempel

”Jag övervägde att skicka in mitt senaste kreditkortsutlåtande som bevis på hur mycket jag älskar online-shopping, men jag tänkte att ett säkrare tillvägagångssätt skulle vara att skriva detta personliga brev, som beskriver alla anledningar till varför jag är tjejen som kan ta Stylights verksamhet till nästa nivå.”

Exempel på bra personligt brev

– Så här kan du skriva i jobbansökan

Sofia Björk

Fasadvägen 44

123 45 Stockholm

Telefonnummer: +46 700-00 00 00

E-post: [email protected]

Intresseanmälan, Projektkoordinator, Stadium

Hej Stadium.

Jag är en ödmjuk smålänning med stor passion för natur och miljö som letar efter ett företag där jag kan utvecklas jobbmässigt, men även få möjlighet att dela mina intressen med likasinnade – och jag väljer därför att lyfta blicken mot er!

Vad gör jag nu och vad är mina erfarenheter? Idag arbetar jag som ordermottagare och projektledare på Intersport, en roll som innefattar projektplanering, logistik och kreativt tänkande. Rollen sätter höga krav på struktur, effektivitet – att du är en lagspelare såväl som duktig på att jobba självständigt med egna projekt.

Jag har utvecklats mycket inom att jobba i projekt där beslutsfattning krävs, vara ödmjuk för arbetsgången – från textil till färdig produkt, förmåga att vända låsningar till lösningar och ha en nyfikenhet att lära mig mer. Att ha en variationsrik roll är något jag trivs bra med.

Att jobba sida vid sida med projektledare, arkitekter och leverantörer från hela världen är både spännande och utmanande. Detta har lett till ökad kunskap och ökat intresse kring sportartiklar – men också hur vi kan jobba hållbart och hur vi gör kunderna medvetna om detta.

Varför är jag den ni söker?
Något jag tycker är viktigt när man söker jobb är att företaget andas samma värderingar som en själv, ett företag man kan känna sig stolt över att jobba hos.

Jag kan verkligen se mig själv hos er på Stadium. Min bakgrund som ordermottagare och projektledare på ett liknande bolag, samt förståelse och framförallt brinnande intresse skulle resultera i ett engagerat tillskott hos er. Nyfikenhet och strävan efter att ständigt utvecklas och lära mig mer hoppas jag kan väga tungt.

Jag är förväntansfull inför möjligheten att använda min erfarenhet som ordermottagare och projektledare, till att skapa meningsfulla relationer, både med teamet och berörda intressenter, och att leda meningsfulla projekt. Jag ser fram emot att få prata mer med dig om denna möjlighet.

Med vänliga hälsningar,

Sofia Björk.

Vill du ha fler exempel på bra personliga brev?

Ladda ner färdiga mallar här